Metodika návrhu REST rozhraní aplikací - Koudelka, Jakub (2012)
Práce se zabývá analýzou a návrhem aplikačního rozhraní (API) architektonickým stylem REST (Representational State Transfer). V úvodu je stručně představen přenosový protokol HTTP a základní definice REST rozhraní. Dále je přistoupeno k analýze a návrhu řešení běžných situací, které se v API pravidelně objevují. Na základě těchto řešení je pak implementována základní ukázková aplikace.