Metodika návrhu REST rozhraní aplikací - Koudelka, Jakub; Burkoň, Lukáš; Jansa, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se zabývá analýzou a návrhem aplikačního rozhraní (API) architektonickým stylem REST (Representational State Transfer). V úvodu je stručně představen přenosový protokol HTTP a základní definice REST rozhraní. Dále je přistoupeno k analýze a návrhu řešení běžných situací, které se v API pravidelně objevují. Na základě těchto řešení je pak implementována základní ukázková aplikace.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses