Katalogizace webových služeb založených na architektuře REST - Koch, Ondřej; Burkoň, Lukáš; Jansa, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V současné době existuje mnoho enterprise middleware platforem na SOAPu postavených webových služeb. Běžný message oriented middleware však ne zcela dostatečně dokáže obsáhnout potřebu konzistentně evidovat služby malého až středního rozsahu při udržení dostatečně nízkých nákladů. Cílem této diplomové práce je provést analýzu a návrh katalogu REST API služeb a jeho referenční implementaci přinejmenším pro účely příkladů. Tento katalog by měl umožňovat publikaci REST API služeb napříč provozní infrastrukturou, jejich kategorizaci, vyhledávání, sdílení, opatřování metainformacemi a podporu procesů nasazení, propagace, údržby a rozvoje těchto služeb a stanovovat tak jistý koncept, který by vedl k vyšší standardizaci těchto služeb. Systém by měl najít využití jako demonstrace podpůrného systému pro RESTful MOM.
Vedoucí práce: Lukáš Burkoň
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses