Rozdíly v sebevražednosti mužů a žen - Bořilová, Renata (2013)
Cílem této bakalářské práce je ukázat vývoj a rozdíly v sebevražednosti mezi muži a ženami podle různých demografických znaků na území České republiky. Tato práce je rozdělena do několika kapitol, nejdříve se budu věnovat historii sebevražd mužů a žen, poté rozeberu některé příčiny, které na sebevraždy působí z psychologického hlediska. Hlavní část práce se týká analýzy sebevražd podle pohlaví rozdělené podle různých demografických charakteristik, jako jsou například věk, roční období, způsob provedení, velikost obce a jiné.