Rozdíly v sebevražednosti mužů a žen - Bořilová, Renata; Šimková, Martina, 1987-; Kozelský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této bakalářské práce je ukázat vývoj a rozdíly v sebevražednosti mezi muži a ženami podle různých demografických znaků na území České republiky. Tato práce je rozdělena do několika kapitol, nejdříve se budu věnovat historii sebevražd mužů a žen, poté rozeberu některé příčiny, které na sebevraždy působí z psychologického hlediska. Hlavní část práce se týká analýzy sebevražd podle pohlaví rozdělené podle různých demografických charakteristik, jako jsou například věk, roční období, způsob provedení, velikost obce a jiné.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses