Politická korektnost - předpoklady, formy, důsledky - Rada, Tomáš (2012)
Diplomová práce se zabývá fenoménem politické korektnosti. Zkoumá jej na třech rovinách, které odpovídají třem kapitolám. První kapitola analyzuje vývoj pojmu politická korektnost a debatu, která k tématu proběhla ve Spojených státech. Druhá kapitola představuje hlavní východiska politické korektnosti, třetí kapitola se věnuje jejím konkrétním projevům.