Porovnání možností systémů Teradata a Oracle - Mimra, Jonáš; Palovská, Helena, 1959-; Vedral, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Ve své práci se zabývám dvěma databázovými systémy, Oracle a Teradata. Porovnávám rozdíly ukládání dat a databázové architektury. Práce zkoumá výkonnost obou systémů, nainstalovaných na jeden operační systém. Analýza proběhla na základě rychlosti importu dat a odezvy SQL dotazů jako SELECT, SELECT s použitím JOIN a UPDATE. Na základě provedených měření přicházím s doporučením, který systém je vhodnější pro OLAP a OLTP technologii uložení dat v databázi.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses