Internet v aktivizaci současných českých antisystémových krajně pravicových uskupení - Miňovská, Veronika; Rataj, Jan, 1951-; Dlouhý, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá rolí Internetu a především moderních sociálních sítí při aktivizaci českých antisystémových krajně pravicových hnutí. Práce analyzuje, jak moderní technologické prostředky usnadňují šíření společensky okrajových myšlenkových proudů a jak pomáhají obejít mediální bojkot, jenž je často na aktivity krajně pravicových hnutí uvalen, i policejní represi, jejíž akceschopnost je v částečně anonymním prostředí Internetu snížena. Část práce je věnována i ideologickému rozdělení současné české krajní pravice, které je podpořeno konkrétními citacemi zveřejněnými studovanými hnutími právě v prostředí Internetu. Mezi hnutí, jimž je ve studii věnována největší pozornost, patří Dělnická strana sociální spravedlnosti, Dělnická mládež, Národní odpor a Autonomní nacionalisté.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses