Nové formy rozvojové spolupráce Případová studie české rozvojové spolupráce v Etiopii - Stiborová, Adéla (2012)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy rozvojové spolupráce. Definuje, co se v současné době rozumí pod pojmem nové formy rozvojové spolupráce. Cílem práce je zjištění, zda Česká republika využívá dostatečně těchto nových forem rozvojové spolupráce. Tohoto cíle bude dosaženo prostřednictvím analýzy zahraniční rozvojové spolupráce České republiky na příkladu Etiopie, jedné z prioritních zemí zahraniční rozvojové spolupráce České republiky.