Analýza návratnosti investice do vzdělání na ekonomických fakultách vysokých škol v ČR - Slezáková, Kateřina; Mičúch, Marek, 1980-; Mirvald, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce je ověření závislosti mzdy na stupni dosaženého vzdělání. Pro ověření je použita regresní analýza, metoda nejmenších čtverců. Vzhledem k tomu, že stupeň dosaženého vzdělání má pozitivní vliv na výši mzdy, je následně spočítána výnosnost investice do vysokoškolského studia. Studenti jsou rozděleni podle místa, odkud pochází. Pro každého jsou vyčísleny náklady na studium. Pro výpočet je použita metoda čisté současné hodnoty, dále je počítáno vnitřní výnosové procento a doba návratnosti investice. Z výsledků plyne, že nejvyšší čistou současnou hodnotu má studium v Praze na Institutu ekonomických studií Univerzity Karlovy. Doba návratnosti investic terciárního vzdělání je nejrychlejší v Praze. To je dáno vyššími výdělky v hlavním městě.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses