Koučování a rozvoj potenciálu zaměstnanců - Koudelová, Eliška; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Štědroň, Bohumír, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Moderní společnosti si čím dál více uvědomují, že prosperita společnosti není založena pouze na pokročilé technologii, na skvěle propracované strategii společnosti, ale že fungování společnosti záleží především na lidech samotných. Koučování je prezentováno jako nejmodernější metoda rozvoje potenciálu zaměstnanců, na jehož základě koučovaní svobodně stanovují své cíle, kterých s postupem času sami dosahují. Osobní rozvoj zaměstnanců považuje autorka také jako jednu z forem konkurenční výhody, poněvadž spokojení a motivovaní zaměstnanci jsou chápáni jako nejcennější zdroj společnosti. Vyšší chuť k práci, snaha zvyšovat své výsledky a produktivitu, lepší vnímání motivace - to vše autorka označuje jen jako příklady pozitivních výsledků koučování, které každá společnost cíluje. Aby těchto pozitivních důsledků bylo dosáhnuto, je nezbytná znalost podstaty a myšlenky, samotné porozumění této metody. Autorka se v praktické části diplomové práce zaměřuje na studenty a absolventy vysokých škol, protože právě ty vnímá jako skupinu preferovanou moderními společnostmi. Cílem praktické části je ukázat, jaké znalosti má segmentovaná skupina o metodě, a zda tyto znalosti či případné neznalosti jsou známkou pozitivních, popřípadě negativních výsledků koučování.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses