Společenská odpovědnost firem - harmonizace rodinného a pracovního života - Bjačková, Lucie; Krebs, Vojtěch, 1950-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá možnostmi slaďování osobního a pracovního života z pohledu společenské odpovědnosti firem (CSR, Corporate Social Responsibility). Přibližuje problémy, se kterými se při péči o dítě musí potýkat pracující rodiče, a potvrzuje, že potenciál CSR není v České republice ve větší míře využíván. Hlavním cílem práce je analýza nástrojů CSR, jimiž může zaměstnavatel usnadnit harmonizaci osobního a pracovního života svých zaměstnanců. Dílčím cílem je pak analýza nákladů a výnosů plynoucích zaměstnavateli ze zavedení některých opatření CSR. Práce ukazuje, proč se v dlouhém období vyplatí být společensky odpovědnou firmou. Součástí je mezinárodní srovnání na poli slaďování rodinného a pracovního života. Na závěr je uvedeno několik doporučení pro stát, která mohou zlepšit možnosti sladění rodiny a profese v České republice.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses