Výběrové faktory SaaS - Khauerová, Lucie; Gála, Libor, 1965-; Zach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá modelem Software as a Service (SaaS) a jeho výběrem ve sféře soukromého podnikání. Cílem práce je identifikovat faktory, které ovlivňují výběr tohoto řešení a zjistit, zdali závisí na popisných charakteristikách podniku. Tato práce poslouží českým dodavatelským firmám orientovat se v požadavcích zákazníků při výběru Software as a Service. Pro dosažení cíle práce jsou nejprve v teoretické části uváženy ekonomická, marketingová a informatická hlediska na Software as a Service. Pomocí těchto pohledů jsou následně identifikovány výběrové faktory a popisné charakteristiky podniku. V praktické části je proveden průzkum u českých společností za účelem získat relevantní data pro vyhodnocení závislostí mezi výběrovými faktory a popisnými charakteristikami. Po provedení analýzy těchto dat jsou v závěru prezentovány výsledky průzkumu a zjištěné závislosti doplněné o vlastní doporučení dodavatelům Software as a Service.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses