Vliv vývojových trendů na řešení projektu BI - Kapitán, Lukáš (2012)
Cílem práce je analyzovat, trendy v oblasti Business intelligence. Postupně jednotlivé trendy Business intelligence zpracovává, shrnuje a hodnotí každý z nich z pohledu využitelnosti v praxi a analyzuje, jak lze jednotlivý trend aplikovat v praxi, jak ovlivňuje nebo modifikuje jednotlivé fáze projektu implementace Business intelligence, lze-li vysledovat diference ve finálních závěrech v závislosti na užitém trendu. Je zřejmé, že každý trend má svá positiva a negativa, která mohou mít vliv na závěry hodnocení, tato fakta jsou v práci zpracována a analyzována. Každý z nich má své výhody a nevýhody, které mohou spočívat v různé míře ekonomické náročnosti a technické obtížnosti. Hlavním cílem práce je srovnání metodiky implementace Business intelligence s aktuálními trendy v oblasti Business intelligence. K naplnění toho cíle byly stanoveny dílčí cíle: zmapovat aktuální trendy v oblasti BI a zformulovat metodiku implementace řešení BI do firem v nejširší míře zastoupení. Očekávaným přínosem této práce bude právě ono zmapování a analýza trendů v oblasti Business intelligence a jejich uplatnění v metodice implementace.