Pojištění v mezinárodní silniční dopravě - Straková, Hana; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pojištění rizik v oblasti mezinárodní autodopravy. První část je věnována teoretickému základu veškerých pojištění, která jsou potřebná v daném oboru podnikání. Jedná se o pojištění povinná i dobrovolná, přičemž v teoretické části je největší část věnována vymezení charakteristiky povinného pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a dobrovolnému havarijnímu pojištění, jejíž sjednání ale je pro činnost mezinárodní autodopravy nezbytné. Dále jsou v práci vymezeny základní charakteristiky flotilového pojištění, pojištění právní ochrany, pojištění hotovosti proti odcizení, cestovního pojištění, odpovědnostního pojištění za škodu silničního dopravce, za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání a v neposlední řadě pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání. V praktické části je po té analyzováno pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu povolání u tří profesionálních řidičů společnosti Sunny Trans, pojištění právní ochrany D.A.S. a celoroční cestovní pojištění uzavřeno společností pro všechny své řidiče.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses