Faktory ovlivňující poptávku po vlastním bydlení v Moravskoslezském kraji - Rusanová, Yvonne (2012)
Bakalářská práce má za cíl určit faktory ovlivňující poptávku po vlastním bydlení. Regresní analýza byla provedena na čtvrtletních datech z Moravskoslezského kraje. Regresní analýza prokázala významnost hypoteční úrokové míry, čistého disponibilního důchodu a míry nezaměstnanosti na poptávku po vlastním bydlení. 1% růst hypoteční úrokové sazby, sníží počet převodů domů a bytů o 9,1%. Koeficienty ostatních významných proměnných nejsou vypovídající kvůli výskytu kolinearity. Překvapivě, ceny nemovitostí se ukázaly v modelu nevýznamné.