Faktory ovlivňující poptávku po vlastním bydlení v Moravskoslezském kraji - Rusanová, Yvonne; Mičúch, Marek, 1980-; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce má za cíl určit faktory ovlivňující poptávku po vlastním bydlení. Regresní analýza byla provedena na čtvrtletních datech z Moravskoslezského kraje. Regresní analýza prokázala významnost hypoteční úrokové míry, čistého disponibilního důchodu a míry nezaměstnanosti na poptávku po vlastním bydlení. 1% růst hypoteční úrokové sazby, sníží počet převodů domů a bytů o 9,1%. Koeficienty ostatních významných proměnných nejsou vypovídající kvůli výskytu kolinearity. Překvapivě, ceny nemovitostí se ukázaly v modelu nevýznamné.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses