Finanční deriváty v České republice a v Evropské unii - Hrbek, Filip (2012)
Bakalářská práce se bude zabývat obchodováním s finančními deriváty v České republice a porovnáním s obchody v rámci Evropské unie. Úvodní část bude věnována základním pojmům, charakteristice a rozdělením derivátů. Následovat bude popis jednotlivých druhů derivátů. Třetí část bude věnována obchodování v České republice a analýze jeho specifik, zejména v porovnání s derivátovými trhy v Evropské unii.