Analýza a implementace CRM v neziskovém sektoru - Bešta, Václav (2012)
Práce se zaměřuje především na analýzu a implementaci CRM systému do neziskové organizace. Hlavními cíly této práce jsou nejprve uvedení do problematiky CRM a Fundraisingu a dále implementace konkrétního vybraného CRM systému do reálné nestátní neziskové organizace. Práce je tvořena spoluprácí s druhým studentem, který se v části analytické/praktické věnuje analýze výběru CRM systému, přičemž tato práce uvádí přímo implementaci daného systému. Teoretická část práce se věnuje teorii o Fundraisingu a o CRM, kde jsou také uvedeny společné aspekty těchto dvou témat. Naproti tomu se praktická část práce věnuje implementaci vybraného CRM systému do konkrétní nestátní neziskové organizace. Teoretická část práce je v závěru rozšířena o rešerši prací na podobné téma. Hlavním přínosem práce bude zavedení CRM systému do nadace, kde bude systém sloužit jako jeden z hlavních nástrojů podporujících Fundraising organizace.