Hospodářská politika Japonska v období americké okupace 1945-1952 - Winkelhöferová, Anežka; Skřivan, Aleš, 1973-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce analyzuje hospodářskou politiku Japonska v průběhu americké okupace v letech 1945 až 1952. Věnuji se zde hlavním hospodářským otázkám, krokům, které japonská vláda v tomto období pod vedením okupačních sil uskutečnila, a faktorům, které je ovlivňovaly. Cílem mé práce je rovněž posoudit přínosy jednotlivých ekonomických opatření pro japonskou ekonomiku. Hospodářská politika představovala velmi důležitý nástroj pro demokratizaci a demilitarizaci Japonska a později pro poválečnou obnovu a růst jeho ekonomiky. Má práce je členěna na dva hlavní oddíly, přičemž v prvním oddílu pojednávám o hospodářských opatřeních zaměřených především na demokratizaci Japonska a ve druhém o programech usilujících o stabilizaci a růst japonské ekonomiky.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses