Přínosy implementace Identity and Access Managementu - Strachota, Marek (2012)
Cílem této práce je definovat a ověřit přínosy Identity a Access managementu ve firmách a institucích. Práce nejdříve definuje obecné pojetí Identity a Access managementu. Následuje popis charakteristických vlastností a hodnocení jejich přínosu. Poslední část obsahuje celkové shrnutí všech kladů, záporů a jejich vyhodnocení. Jsou navrhnuté metriky pro hodnocení vhodnosti nasazení Identity a Access managementu jako podnikového řešení. Práce dále v teoretické části vyjmenovává nejdůležitější firmy tvořící Identity a Access produkty, popisuje poslední trendy a situaci na trhu. Praktická část práce ověřuje přínosy Identity a Access managementu na příkladu skutečné firmy. Je hodnocen přínos a nedostatky existujícího řešení a jaké změny přinesla úprava aktuálního systému. Výsledkem práce je ověření úvah, definic a předpokladů v praktickém užití a posouzení reálných výsledků.