Přínosy implementace Identity and Access Managementu - Strachota, Marek; Balada, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je definovat a ověřit přínosy Identity a Access managementu ve firmách a institucích. Práce nejdříve definuje obecné pojetí Identity a Access managementu. Následuje popis charakteristických vlastností a hodnocení jejich přínosu. Poslední část obsahuje celkové shrnutí všech kladů, záporů a jejich vyhodnocení. Jsou navrhnuté metriky pro hodnocení vhodnosti nasazení Identity a Access managementu jako podnikového řešení. Práce dále v teoretické části vyjmenovává nejdůležitější firmy tvořící Identity a Access produkty, popisuje poslední trendy a situaci na trhu. Praktická část práce ověřuje přínosy Identity a Access managementu na příkladu skutečné firmy. Je hodnocen přínos a nedostatky existujícího řešení a jaké změny přinesla úprava aktuálního systému. Výsledkem práce je ověření úvah, definic a předpokladů v praktickém užití a posouzení reálných výsledků.
Vedoucí práce: Jakub Balada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses