Hodnocení efektivnosti technologií pro inteligentní domácnosti - Parma, Lukáš (2012)
Diplomová práce se zabývá studií o inteligentních systémech v domácnostech. Cílem práce je dokázat efektivnost inteligentních systémů. Na vzorovém projektu ukazuje, jak lze vypočítat efektivnost a návratnost investic vložených do inteligentních systémů řízení. Výstupem práce je metodika pro zjištění efektivnosti investic pro projekty inteligentních systémů. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část seznámí čtenáře s problematikou inteligentních systémů, s funkčností systému a s jeho výhodami a nevýhodami. Po technické stránce popisuje vzorový inteligentní systém iNELS. V praktické části jsou uvedeny postupy a výsledky efektivnosti systému.