Analýza měnové politiky ECB po roce 2007 - Uhlík, Libor (2012)
Měnová politika hraje v posledních letech stále větší roli v dnešním globalizovaném světě, proto je velice důležité se zabývat institucemi, které ji vytvářejí. Zpětná vazba vlivu těchto institucí je tedy nezbytná nutnost. Moje práce si vytyčila právě tento úkol, a to kriticky analyzovat úlohu Evropské centrální banky při tvorbě evropské měnové politiky po roce 2007. Práce by měla zodpovědět otázku, zdali je měnová politika prováděná ECB v posledních několika letech účinná, jaké důvody k jednotlivým opatřením vedly a jaké to může mít důsledky a dopady do budoucnosti.