Procesní řízení ve veřejné správě a eGovernment - Pávek, Jan; Řepa, Václav, 1958-; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tématem této diplomové práce je eGovernment v České republice a návrh efektivní komunikace s veřejnou správou. První část práce zkoumá pojem eGovernment, srovnává různé definice a stanovuje definici vlastní. Následně odhaluje výhody a možné nedostatky eGovernmentu a zabývá se zásadami při jeho zavádění ve veřejné správě. Předmětem další části práce je stav eGovernmentu v České republice. Je zmapován vývoj jeho hlavních pilířů -- datových schránek, kontaktních míst Czech POINT a systému základních registrů. U každého z nich hodnotím jeho aktuální stav a navrhuji možnosti rozvoje do budoucna. Poslední část práce se zabývá strategií pro efektivní komunikaci s veřejnou správou. Závěrem stanovuji hlavní komponenty pro její úspěšnou realizaci. Prvním hlavním cílem této práce je vyhodnocení stavu eGovernmentu v České republice. V rámci něj je klíčové odhalení hlavních nedostatků včetně vlastních návrhů jejich odstranění a možností dalšího rozvoje. Další cíl se týká efektivní komunikace s veřejnou správou. Jeho předmětem je navržení strategie pro tuto oblast. V návaznosti na ni jsou definovány pilíře, které napomohou zvýšení efektivity komunikace. V části týkající se analýzy stavu eGovernmentu v České republice bude využito k dosažení cílů různých zdrojů. Mezi ně patří články na odborných serverech, tisková vyjádření státní správy, odborné časopisy, články v médiích a další. Budou taktéž využity bohaté zkušenosti autora ve vztahu s veřejnou správou díky jeho podnikatelské činnosti. Strategie pro efektivní komunikaci bude stanovena pomocí řady odborných metod osvojených při dosavadním vysokoškolském studiu. Práce je přínosná z pohledu veřejnosti skrze seznámení se skutečným stavem českého eGovernmentu a zároveň i z pohledu veřejné správy díky návrhu dílčích zlepšení a
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses