Optimalizace skladových zásob ve společnosti NET4GAS, s.r.o. - Hynoušová, Zuzana (2012)
Diplomová práce se zabývá optimalizací skladových zásob náhradních dílů a materiálů údržby ve společnosti NET4GAS, s.r.o. Cílem je roztřídění skladovaných položek ve společnosti a navržení konkrétní metodiky zásobování pro rok 2013. Práce se člení na dvě části. První, teoretická část obsahuje teoretické poznatky z řízení zásob včetně používaných metod v řízení, uvádí také specifika řízení zásob náhradních dílů a materiálů údržby. Druhá, praktická část přibližuje společnost NET4GAS, s.r.o., popisuje její současný systém řízení zásob náhradních dílů a materiálů údržby, identifikuje tamější současné problémy v řízení zásob, navrhuje výběr vhodných metod optimalizace zásob a ukazuje jejich aplikaci na reálných datech. Pro klasifikaci zásob je zvolena metoda ABC. K sestavení plánu zásobování slouží především metoda bootstrap (též zvaná bootstrapping), která stanovuje odhady budoucí spotřeby náhradních dílů a materiálů údržby. Závěr diplomové práce shrnuje veškerá doporučení pro zdokonalení současného způsobu řízení zásob.