Podnikatelský plán - založení vinařství - Matoušek, Jan; Svobodová, Ivana, 1969-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení vinařství, zhodnocení jeho ekonomické životaschopnosti a ocenění pro nabídnutí podílu na společnosti investorovi. V teoretické části je popsána zejména struktura podnikatelského plánu a obsahové součásti jednotlivých kapitol. Dále jsou zhodnoceny výhody a nevýhody jednotlivých právních forem podnikání a popsány ekonomické ukazatele podniku, které jsou relevantní pro zhodnocení ekonomické smysluplnosti projektu. V praktické části je popsáno založení vinařství dle navržené struktury podnikatelského plánu včetně zpracování komplexního finančního plánu. Na základě finančního plánu je vyhodnocena ekonomika tohoto projektu a je provedeno ocenění metodou DCF pro stanovení nabízeného podílu pro potenciálního investora do tohoto projektu.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses