Srovnání diskrétního a mechanického přístupu k obchodování - Šuffner, Otakar (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním mechanického a diskrétního přístupu k obchodování na burze. V první části budou představeny základní parametry obchodování. V druhé části bude sestavena mechanická obchodní strategie, která bude postupně optimalizována pomocí naprogramovatelných filtrů. Teoretickým základem zde bude technická analýza a využití indikátorů. V klíčové třetí části bude sestavena diskrétní obchodní strategie. Tato strategie bude založená na aplikaci market aukce za pomocí objemových profilů. V závěru práce budou vyhodnoceny klady a zápory obou přístupů a rovněž budou podány návrh o možné kombinaci mechanického a diskrétního obchodování.