Srovnání diskrétního a mechanického přístupu k obchodování - Šuffner, Otakar; Veselá, Jitka; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním mechanického a diskrétního přístupu k obchodování na burze. V první části budou představeny základní parametry obchodování. V druhé části bude sestavena mechanická obchodní strategie, která bude postupně optimalizována pomocí naprogramovatelných filtrů. Teoretickým základem zde bude technická analýza a využití indikátorů. V klíčové třetí části bude sestavena diskrétní obchodní strategie. Tato strategie bude založená na aplikaci market aukce za pomocí objemových profilů. V závěru práce budou vyhodnoceny klady a zápory obou přístupů a rovněž budou podány návrh o možné kombinaci mechanického a diskrétního obchodování.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses