Finanční analýza pro Grand Hotel Zvon, s. r. o. - Novotný, Jakub; Marek, Petr; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce bylo nastínit a popsat strategickou analýzu, nákladovou kalkulaci a zpracovat finanční analýzu společnosti Grandhotel Zvon, s.r.o. Stěžejní část práce tvoří finanční analýza, která je zaměřena na zpracování a následné vyhodnocení dat a informací o finančním řízení společnosti v pětiletém časovém úseku. První část představuje metodický základ, jedná se o vymezení tržní situace, strategie hotelu, metody kalkulace a především o vymezení finančních ukazatelů. Druhá část, tedy praktická, pojednává o aplikaci teoretických poznatků na konkrétní společnost. U finanční analýzy jsou využity běžné poměrové ukazatele hodnotící rentabilitu, likviditu, atd. a zároveň také typické hotelové ukazatele, které jsou dále využity pro srovnání s konkurencí.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses