Využití Rich Interactive Applications (RIA) v Business Intelligence (BI) se zaměřením na Microsoft Silverlight - Folprecht, Martin; Pour, Jan; Růžek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Hlavním cílem této práce je analyzovat koncepty Business Intelligence (dále BI), prozkoumat jejich implementaci v MS Silverlight (RIA), zjistit výhody a nevýhody řešení BI využívající RIA a verifikovat je na případové studii fiktivní banky. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je analyzován vývoj BI a současné trendy. Data Binding v BI a využití MS Silverlight pro prediktivní analýzu v BI. V praktické části byl vytvořen dashboard pro vedení fiktivní banky v MS Silverlight. Přínos autora této práce spočívá zejména v aplikaci teoretických konceptů BI v případové studii fiktivní banky. Jsou zde uvedeny prvky MS Silverlight a techniky zpracování na straně klienta, které lze využít při implementaci BI. Byla zde použita i technologie Data Binding při využití MS Silverlight zejména pro prediktivní analýzu v BI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses