Analýza faktorov ovplyvňujúcich cenu ojazdených automobilov na Slovensku - Beleš, Tomáš (2012)
Predkladaná práca sa zaoberá skúmaním základných faktorov ovplyvňujúcich cenu ojazdených automobilov na Slovensku. K tomu využíva hedonickú cenovú regresiu a dátový súbor s viac ako 2600 pozorovaniami. Súbor bol získaný zo stránok najväčšieho autobazáru na Slovensku, AAA Auto. Odhadnuté parametre pomohli dekomponovať cenu ojazdeného automobilu na jej jednotlivé determinanty. Okrem negatívneho vplyvu veku a najazdených kilometrov bol potvrdený aj signifikantný cenový bonus pri autách domáceho výrobcu, za ktorého považujeme Škoda Auto. Potvrdila sa nám aj cenová diskriminácia vodičov podľa množstva najazdených kilometrov.