Analýza faktorov ovplyvňujúcich cenu ojazdených automobilov na Slovensku - Beleš, Tomáš; Mičúch, Marek, 1980-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Predkladaná práca sa zaoberá skúmaním základných faktorov ovplyvňujúcich cenu ojazdených automobilov na Slovensku. K tomu využíva hedonickú cenovú regresiu a dátový súbor s viac ako 2600 pozorovaniami. Súbor bol získaný zo stránok najväčšieho autobazáru na Slovensku, AAA Auto. Odhadnuté parametre pomohli dekomponovať cenu ojazdeného automobilu na jej jednotlivé determinanty. Okrem negatívneho vplyvu veku a najazdených kilometrov bol potvrdený aj signifikantný cenový bonus pri autách domáceho výrobcu, za ktorého považujeme Škoda Auto. Potvrdila sa nám aj cenová diskriminácia vodičov podľa množstva najazdených kilometrov.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses