Jsou politiky spíš právníci než lékaři? - Zoul, Lukáš; Svoboda, Miroslav; Klesla, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se snaží odpovědět na otázku, zdali jsou politiky spíše právníci než lékaři. Na začátku práce je vymezen pojem korupce a jednotlivé druhy korupce. Následuje rozdělení předchozího povolání poslance do tří skupin: právník, lékař a nezařazení. Další část se zabývá empirickým testováním prostřednictvím časových řad a regresní analýzy. Časové řady poukázaly na rostoucí podíl skupiny povolání právník v poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Regresní analýzou jsem potvrdil významný vliv předchozího povolání typu právník na celkový příjem poslance. Regresní analýza má bohužel velmi nízkou vypovídací hodnotu z důvodu nízké hodnoty R2.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses