Obchodování CFD kontraktů na mezinárodním měnovém trhu - Krtička, Pavel; Málek, Jiří, 1953-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou CFD kontraktů s důrazem na ty kontrakty, které jsou obchodovány na mezinárodním měnovém trhu Forex. V úvodní části práce je tento typ trhu detailně charakterizován jak z pohledu finančních instrumentů, tak i z hlediska jeho účastníků a konkrétních měnových párů. Další část práce je již věnována samotným CFD kontraktům, především jejich charakteristickým rysům, druhům, výhodám a nevýhodám, komparaci s vybranými finančními nástroji. Jsou zde též vymezeny základní druhy obchodních příkazů, se kterými se můžeme, jakožto obchodník CFDs, v praxi setkat. Závěrečná část se pak zabývá příkladem uzavření CFD kontraktu na konkrétní měnový pár z pohledu individuálního investora. Primárním cílem práce je tedy zanalyzovat a zhodnotit tento druh finančního derivátu; sekundárním cílem je pak vytvoření určité představy o tom, jak lze prostřednictvím tohoto kontraktu reálně obchodovat na mezinárodním měnovém trhu.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses