Ekonomie akademické prokrastinace studentů bakalářského studia NF VŠE v Praze - Foktová, Nikola (2012)
Práce se zabývá mírou akademické prokrastinace mezi studenty prezenčního bakalářského studia Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Prokrastinační tendence zúčastněných studentů byly měřeny prostřednictvím sebeposuzovací škály PSS (Procrastination Scale for Student Populations, Lay, 1986). Ve zkoumaném vzorku studentů (N = 90) byla zjištěna 80 % míra akademické prokrastinace, tedy středních a těžkých prokrastinátorů. Současně byl potvrzen vliv pohlaví, věku a motivací na studentovy prokrastinační tendence. Studující ženy dosahovaly prokazatelně nižšího skóre, nežli studenti mužského pohlaví. Hypotéza o pozitivním vlivu dosaženého věku studenta na jeho míru akademické prokrastinace byla potvrzena. Dále byl odhalen negativní vliv vnitřních motivací studenta na jeho výslednou míru akademické prokrastinace.