Ekonomie tenisu nové empirické testy teorie minimaxu - Kuncová, Barbora (2013)
Cílem této bakalářské práce je empiricky testovat teorii minimaxu pomocí reálných dat z tenisových utkání. Práce vychází z předpokladu, že podání je pro hráče ve hře stěžejním faktorem a ovlivňuje následnou délku výměny. Z těchto předpokladů je vyvozena hypotéza, že podávající hráč hraje v souladu s teorií minimaxu tím více, čím kratší jsou délky výměn následujících po podání. Tato hypotéza je nejprve ověřena prostřednictvím regresní analýzy, poté pro posílení platnosti jejích výsledků ještě pomocí Pearsonova chí-kvadrát testu o rovnosti dvou distribucí. Na základě obou metod je tato hypotéza potvrzena.