DOSTUPNOST BANKOVNÍCH PRODUKTŮ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM - Silberhornová, Lenka (2013)
Bakalářská práce zabývající se problematikou dostupnosti bankovních produktů pro osoby se zdravotním postižením vychází z předpokladu, že tito lidé plně nevyužívají bankovní produkty, které jsou na českém trhu k dispozici, a poukazuje na problémy, které tuto menší dostupnost způsobují. Úvodní část je věnována definici a strukturaci bankovních produktů, ochraně spotřebitele a finanční gramotnosti. Podrobněji je zpracována kapitola třetí podávající charakteristiku zdravotního postižení. V další části bakalářské práce jsou prezentována dvě provedená šetření: První se týká vybraných bank, kde jsem použila metodu ankety a srovnání dvou anket (z roku 2007 a 2012). Ve druhém šetření mezi osobami se zdravotním postižením jsem použila metody rozhovorů s jejich zástupci. Získané výsledky jsou zpracované formou tabulek, komentářů a dílčích závěrů. Cílem je poukázat na oblasti, ve kterých by mělo dojít ke zlepšení.