Vytvoření koncepce adaptace nových zaměstnanců role systémový organizátor na prostředí SAP ve ŠKODA AUTO a.s. - Doupal, Petr; Bruckner, Tomáš, 1974-; Mikát, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou adaptace nových zaměstnanců ve společnosti ŠKODA AUTO a.s., konkrétně nástupů v rámci Růstové strategie 2018 na pozice systémových organizátorů -- SAP konzultantů. Společnost je dlouhodobě oceňována jako jeden z nejlepších zaměstnavatelů a systém péče o zaměstnance je na výborné úrovni, vznikl však požadavek v oddělení Informačních systémů a organizace přijít s vlastním způsobem, jak adaptovat nové zaměstnance na konkrétní prostředí SAP nad běžný plán ve společnosti. Cílem této práce je tedy zanalyzovat současnou praxi ve společnosti obecně, prezentovat důvody k vytvoření nové koncepce na SAP, navrhnout tuto novou koncepci adaptace a následně ji pomocí feedbackového průzkumu zhodnotit. Práce mimo jiné popíše průběh vytváření koncepce, její administrativu, vysvětlí obsah probíraných témat. V rámci průzkumu se zhodnotí dosavadní výsledky a zjistí názory na prvky koncepce, které by se mohly zavádět později. Veškeré aktivity v tomto procesu autor absolvoval jako praktikant a člen týmu projektu adaptací. Hlavními metrikami práce bude dosažení souhlasu s pokračováním projektu adaptací a eliminace předčasných ukončení pracovních úvazků, kterým má právě správný adaptační proces na SAP zabránit. Nová koncepce adaptace bude přínosem pro firmu, školené zaměstnance (nové nástupy), školitele, tvůrce koncepce i autora a může se stát vzorem pro další oddělení.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses