Open Source ERP systémy - Šťastný, Kryštof (2011)
Práce se zabývá osvětlením situace nad Open Source ERP systémy. Zprvu definuje využívané termíny Open Source a ERP systém. Následně vymezuje strukturu nákladů a očekávaných efektů. Rozebírá metodiku a procesy implementace Open Source ERP systému v malém a středním podniku. Zatímco zohledňuje vztahy mezi dodavatelem i zákazníkem, poukazuje na důležitost plánování a vyhodnocení dosažených efektů. Poslední část je zaměřena na klasifikaci vybraných vedoucích Open Source ERP systémů. Zabývá se jejich analýzou, vymezením klíčových vlastností a vytváří na ně jednotný pohled. Na závěr pomocí podrobného váhového hodnocení jednotlivých kritérií srovnává s ohledem na riziko vybrané vedoucí Open Source ERP systémy.