Stanovení hodnoty podniku GRANETTE & STAROREŽNÁ DESTILLERIES, a.s. - Malý, Václav (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries, a.s., druhé největší likérky v zemi. Začíná shrnutím teorie oceňování v první části práce a představením samotné společnosti. Poté následuje podrobná finanční analýza, a posouzení současného stavu a minulého vývoje společnosti. Spolu se strategickou analýzou dává podklad k určení generátorů hodnoty a přípravě finančního plánu. Na základě tohoto plánu pak probíhá samotné ocenění společnosti výnosovými metodami, tedy metodou DCF FCFF, FCFE a ve variantě EVA. To vše s ohledem na doznívající metylalkoholovou aféru a následnou prohibici, které, alespoň dočasně, změnily trh s lihovinami u nás.