Stanovení hodnoty podniku GRANETTE & STAROREŽNÁ DESTILLERIES, a.s. - Malý, Václav; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries, a.s., druhé největší likérky v zemi. Začíná shrnutím teorie oceňování v první části práce a představením samotné společnosti. Poté následuje podrobná finanční analýza, a posouzení současného stavu a minulého vývoje společnosti. Spolu se strategickou analýzou dává podklad k určení generátorů hodnoty a přípravě finančního plánu. Na základě tohoto plánu pak probíhá samotné ocenění společnosti výnosovými metodami, tedy metodou DCF FCFF, FCFE a ve variantě EVA. To vše s ohledem na doznívající metylalkoholovou aféru a následnou prohibici, které, alespoň dočasně, změnily trh s lihovinami u nás.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses