Jak odhalit nadržování na tanečních soutěžích - Silvarová, Lenka; Svoboda, Miroslav; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce pojednává o motivacích porotce k nadržování na tanečních soutěžích. Podává základní přehled o pravidlech a fungování tanečního sportu, analyzuje faktory ovlivňující nadržování. Na základě regresní analýzy stanovuje konkrétní porotce, kteří se neumějí oprostit od vazeb ke konkrétním párům a z podpůrné analýzy stanovuje dvacet sedm porotců, kteří mají odlišné názory, nebo někoho preferují a mohou být tedy podezřelí z nadržování. Zjišťuje, že porotci, kteří jsou ze stejného klubu jako taneční páry, mají tendence těmto párům přilepšovat a odchylují se od průměru ostatních porotců o tři až čtyři desetiny bodu. Ukazuje na významnost proměnné "průměr známek všech porotců - 2,5" a "kolo soutěže".
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses