Analýza vlivu volebního cyklu na veřejné příjmy a veřejné výdaje ze státního rozpočtu ČR - Novotná, Tereza (2012)
Cílem této práce je analyzovat vliv volebního cyklu na vývoj veřejných příjmů a výdajů státního rozpočtu od roku 1998 do roku 2011. V úvodu práce je přiblížena problematika a jsou stanoveny cíle práce. Na základě načerpání teoretického základu, jenž je uveden v první části práce, jsou stanoveny pracovní hypotézy a metodika výzkumu. Práce se zabývá samostatným vývojem veřejných příjmů a výdajů a dále zkoumá vliv volebního cyklu na tento vývoj. V závěru práce jsou ověřeny hypotézy.