Analýza vlivu volebního cyklu na veřejné příjmy a veřejné výdaje ze státního rozpočtu ČR - Novotná, Tereza; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce je analyzovat vliv volebního cyklu na vývoj veřejných příjmů a výdajů státního rozpočtu od roku 1998 do roku 2011. V úvodu práce je přiblížena problematika a jsou stanoveny cíle práce. Na základě načerpání teoretického základu, jenž je uveden v první části práce, jsou stanoveny pracovní hypotézy a metodika výzkumu. Práce se zabývá samostatným vývojem veřejných příjmů a výdajů a dále zkoumá vliv volebního cyklu na tento vývoj. V závěru práce jsou ověřeny hypotézy.
Vedoucí práce: František Ochrana
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses