Lingo syntaxe v řešiteli MS Excel - Zajíček, Miroslav (2012)
Lineární programování je jedním z odvětví optimalizační analýzy. Jako takové se zaměřuje na nalezení řešení daného problému reality, které by pro společnost bylo výhodnější než to současné. Prostředkem k dosažení stanoveného cíle mu jsou nástroje, které se po zadání vstupu v předem specifikované formě takové řešení pokusí nalézt. Tato práce se zabývá představením nově vytvořeného pomocníka, doplňku MS Excel, pro řešitele úloh celočíselného lineárního programování, který se mu snaží nabídnout dobré stránky ze dvou již zavedených řešících nástrojů. Čtenáři tohoto díla jsou nastíněny jejich základní rysy, vzájemné porovnání a především demonstrace použití nově vytvořeného doplňku na typických úlohách lineárního programování.