Řízení o mezinárodně chráněných ochranných známkách na základě Madridské dohody a Protokolu - Dobešová, Michaela (2012)
Tato práce se zabývá řízením o mezinárodní přihlášce ochranné známky na základě Madridské dohody a Protokolu k této dohodě. Cílem práce je na základě analýzy systému přihlašování ochranných známek mezinárodní cestou, tj. prostřednictvím madridského systému, podpořené srovnáním s přihlašováním ochranných známek národní cestou, zhodnotit funkčnost a přínos tohoto systému. Práce odpovídá na otázku, zda madridský systém plní svůj účel, tj. zda zjednodušuje přihlašování ochranných známek do zahraničí, zda je přihlašování touto cestou výhodné finančně i z hlediska úspory času a jaké další výhody přináší. Na druhé straně se autorka snaží odhalit a poukázat na nevýhody a možná úskalí systému. Práce tak potenciálním zájemcům o registraci ochranných známek v zahraničí poskytuje všechny potřebné informace pro rozhodnutí, zda se cestou mezinárodního zápisu vydat a co vše pro úspěšnou registraci udělat.