Výsledek hospodaření versus daňový základ v České republice - Malíková, Klára; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Teoretická část práce je zaměřena na definici základních pojmů majetkové podstaty, penězní a akruální báze. Dále na výsledek hospodaření, jeho složky a rozdíly od základu daně. Značná část práce se věnuje rozdílnému pojetí nákladů a výnosů podle účetních předpisů a daňového zákona. Práce pojednává o jednotlivých nákladech a výnosech z hlediska jejich daňové účinnosti a vlivu na úpravu výsledku hospodaření na základ daně. Praktická část práce je věnována empirickému výzkumu podílu splatné daně na výsledku hospodaření na vzorku vybraných obchodních společností.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses