"Ocenění společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s." - Obstová, Ivana (2012)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s. k datu 31. 12. 2011 pro zatím neznámého kupce. Práce je rozčleněna do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou popsány současné přístupy a metodologie spojená s oceňováním podniků. Praktická část se zaměřuje na popis společnosti, strategickou a finanční analýzu, prognózu generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a výsledného ocenění. K ocenění byla použita metoda diskontovaných peněžních volných peněžních toků ve variantě pro vlastníky a věřitele. Výsledná hodnota podniku je podrobena citlivostní analýze.