"Ocenění společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s." - Obstová, Ivana; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti ATAS elektromotory Náchod a.s. k datu 31. 12. 2011 pro zatím neznámého kupce. Práce je rozčleněna do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou popsány současné přístupy a metodologie spojená s oceňováním podniků. Praktická část se zaměřuje na popis společnosti, strategickou a finanční analýzu, prognózu generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a výsledného ocenění. K ocenění byla použita metoda diskontovaných peněžních volných peněžních toků ve variantě pro vlastníky a věřitele. Výsledná hodnota podniku je podrobena citlivostní analýze.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses